Ons werk

Bouw verantwoord. Samen met Rots Bouw

Bouwen aan een betere toekomst is een kwestie van solide samenwerken.

Duurzaam en gezond werken stelt ons voor serieuze uitdagingen. Samen aan deze uitdagingen werken levert de beste resultaten op. Dat is de visie waar we al decennia voor staan.

Als duurzame huisvesters maken we ons sterk voor toekomstbestendige projecten. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze partners in de hele keten. Want de doelen voor morgen kunnen we alleen behalen door de schouders te zetten onder een gezamenlijke, concrete aanpak. Zoals nul CO2-uitstoot in 2050 door duurzaam en innovatief bouwen. Rots Bouwers staan met beide benen stevig op de grond. We pakken uitdagingen aan in plaats van ze voor ons uit te schuiven. En we denken in oplossingen. Zo zetten we continu stevige stappen richting de toekomst.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Rots Bouw nemen we onze verantwoordelijkheid voor onze planeet en de volgende generaties. Want we zijn ons er van bewust dat elk bouwproject impact heeft op mens, milieu en maatschappij. Daarom is maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren bepalend voor de manier waarop we omgaan met onze mensen, bedrijfsvoering, opdrachtgevers en ketenpartners.

Duurzaam bouwen

We adviseren onze leveranciers, opdrachtgevers en eindgebruikers over verantwoorde inkoop van materialen. We bekijken samen hoe het project zo duurzaam en circulair mogelijk tot stand komt. En we zetten ons maximaal in om met kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen te kunnen bouwen.

Duurzaam ondernemen

We nemen constant initiatieven om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. En we leggen onze bouwprojecten langs de 17 Sustainable Development Goals: duurzame ontwikkelingsdoelen opgesteld door de Verenigde Naties.

Rots Bouwers gaan fluitend naar hun werk!

Onze MVO pijlers

Waarom Rots Bouwers fluitend naar hun werk gaan

We besteden veel aandacht aan loopbaanperspectief, scholing en ontwikkeling. En we willen de veiligheid en gezondheid waarborgen. Functioneert iemand door een ongeval of ziekte minder goed? Dan bieden we aangepast werk. Iedereen krijgt gelijke kansen en kan zichzelf zijn. Wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Door deze diversiteit versterken we elkaar en vullen we elkaar aan. Voor mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt creëren we kansen. We delen deze missie graag met gelijkgestemde partners.

We zijn ervan overtuigd dat de transitie naar duurzaam en toekomstbestendig bouwen begint met gewoon dóén!

Sander Krieger,

planvoorbereider

Bouw Informatie Model (BIM)

Samenwerken gaat beter als alle bouwinformatie uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar is. Daarom werken we volgens de BIM basis informatie-leveringsspecificatie (BIM basis ILS). Alle gegevens over de constructie zijn met BIM al in een vroeg stadium in beeld bij onze bouwpartners. Op deze manier kunnen we veel eerder ontwerpbeslissingen nemen en wijzigingen vooraf in plaats van tijdens de bouw doorvoeren. Zo dragen we bij aan kostenbesparing en optimale samenwerking met de opdrachtgever, architect en aannemer.

Duurzaam. Ons kantoor staat ervoor

Ons bedrijfspand aan de Broekstraat in Aalten is tussen 2017 en 2019 volledig vernieuwd. De uitstraling van de nieuwbouw onderstreept ons vermogen om duurzame en toekomstbestendige projecten te realiseren. Zeker ook als ze extra uitdagend zijn.

Energiezuinig gebouwd

Aan de achterzijde van ons pand hebben we een timmerwerkplaats. Rondom is een ruime werf aangelegd, met een loods en opslaglocaties voor bouwmateriaal en rijdend materieel. Het hele pand is energiezuinig en uitgerust met warmtepompen, zonnepanelen en driedubbel glas. Onze buitengevel is remontabel opgebouwd met ClickBrick, een circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van bakstenen.

Alles op z’n plek

Ons kantoor heeft twee verdiepingen. Op de begane grond vind je de receptie, de afdeling Administratie en Personeelszaken, de kantine, de afdeling Projecten en de directie. De eerste verdieping is ook bereikbaar met een lift. Hier is plek voor onze afdeling Klein Zakelijk, een ruim flexkantoor en diverse projectruimtes. In onze werkplaats maken we kleinere prefab onderdelen voor onze projecten.

Werken met een goed gevoel

De kantoren zijn ergonomisch ingericht met elektrisch verstelbare zit/sta-bureaus en volledig verstelbare bureaustoelen. Onze moderne computers en laptops zijn allemaal voorzien van dubbele beeldschermen. Waar nodig zorgen geluidsabsorberende voorzieningen voor een akoestisch comfortabele werkomgeving. En overal in ons gebouw halen planten een stukje natuur in huis.

Kwaliteit en zekerheid als hoeksteen

Bij Rots Bouw werken we vanzelfsprekend volgens de regels en normen voor kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en samenwerking. Als het even kan gaat we nog een stap verder. Onze kwalificaties en lidmaatschappen garanderen de zekerheid dat Rots Bouw een betrouwbare partner is.

  • ISO 9001 Kwaliteit
  • ISO 14001 Milieu en CO2
  • VCA** Veiligheid
  • FSC®-STD-40-004 Duurzaam bosbeheer
  • CO2-Prestatieladder Niveau 3

Rots Bouw is aangesloten bij:

  • Bouwmensen Gelderland Oost
  • Erkend leerbedrijf van Fundeon
  • Bouwgarant
  • Woningborg
  • SBIB