Project afgerond

Een nieuw schoolgebouw voor 900 leerlingen

Het oude onderkomen van de vmbo-opleiding Het Element aan de Kaliumweg op industrieterrein Isselt is in een rap tempo gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een heel nieuw schoolgebouw. In opdracht van Hevo realiseerde Rots Bouw Het Element. Het Element wordt met name gekenmerkt door een kwalitatief zeer hoogstaande afwerking.

Klaar voor de toekomst

De school is medio 2023 in gebruik genomen en biedt plek aan 900 leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte leerweg volgen. Ze hebben keuze uit diverse studierichtingen: Techniek (PIE, BWI en M&T), Economie (E&O, HBR en D&P), Zorg en Welzijn en Brugklas. Ook het taalcentrum wordt hier gehuisvest en verzorgt het eerste opvangonderwijs voor anderstalige kinderen tussen de 12 en 17 jaar.

Het nieuwe gebouw omvat verschillende clubhuizen. Elk clubhuis biedt leerpleinen, praktijkruimten en leslokalen die naadloos aansluiten op de specifieke vakgebieden en onderwijsdoelen. Elke leerling en docent maakt deel uit van een specifiek clubhuis en zorgt voor gemeenschap en betrokkenheid. Deze aanpak minimaliseert onrust en versterkt de binding tussen leerlingen en hun omgeving. Het centrale atrium, met terrassen in de algemene ruimten, stimuleert interactie en samenwerking tussen leerlingen.

Met flexibele interieurs en strategisch geplaatste trappen is het gebouw klaar voor de toekomst. Nieuwe clubhuizen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd, en aanpassingen over tien jaar zijn ook geen probleem.

De school is volgens de BENG-richtlijnen gebouwd en is nagenoeg energieneutraal. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld met geavanceerde warmtewisselaars en op het dak liggen zonnepanelen. Het schoolgebouw heeft een oppervlakte van ruim 11.000 m² en heeft 3 bouwlagen.

Architect

De Zwarte Hond

Type

Onderwijs

Oplevering

2023

Locatie

Kaliumweg 2, Amersfoort

Contact met Rots Bouw

Meer weten over onze manier van bouwen of onze ideeën om je project aan te pakken? We gaan graag met je om tafel.

Ik ga elke ochtend fluitend naar m’n werk!