Project afgerond

Nieuwbouw sporthal in Wageningen

In opdracht van de gemeente Wageningen heeft Rots Bouw een circulaire sporthal ontworpen en gebouwd die voldoet aan de eisen van NOC*NSF.

Een sporthal die hoog scoort op circulariteit

De nieuwe overdekte sportaccommodatie maakt deel uit van een nieuw buiten- en binnensportcomplex aan de Marijkeweg in Wageningen. Ook de buitensportvelden van de beoogde hoofdgebruiker korfbalvereniging KV Wageningen worden hier aangelegd. Op basis van door Gemeente Wageningen en KV Wageningen verstrekte gegevens, nadere afstemming met adviseurs en het participatieoverleg met de gebruikers en belanghebbenden, is het definitieve ontwerp gemaakt, voorbereid en gerealiseerd.

Tijdens het ontwerpproces zijn co-makers ingeschakeld om hun marktkennis optimaal te benutten. Het geïntegreerde ontwerp is opgebouwd aan de hand van een BIM-model, zodat virtueel bouwen de basis was voor een heldere benadering van het proces. Het was een uitdaging om binnen het budget maximaal inhoud te geven aan de circulaire doelstellingen en ambities van Rots Bouw en de opdrachtgever.

De sporthal is genomineerd voor de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020 in de categorie duurzaamheid, als ‘Meest circulaire sporthal van Nederland’. Zo kreeg deze sporthal een plek op het nationale podium voor duurzame gebouwen.

Architect

Lichtstad architecten

Type

Sporthal

Oplevering

2018

Locatie

Marijkeweg, Wageningen

Contact met Rots Bouw

Meer weten over onze manier van bouwen of onze ideeën om je project aan te pakken? We gaan graag met je om tafel.

Ik ga elke ochtend fluitend naar m’n werk!