Project afgerond

Nieuwbouw Sporthal Bredius in Muiden

Bij de bouw van de nieuwe sporthal Bredius in Muiden stond circulair bouwen met zoveel mogelijk duurzame materialen centraal.

Een hoofdrol voor hergebruik van materialen en grondstoffen

Voor deze sporthal zijn zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt, zonder lijmen en kitten. Ze zijn aan het einde van de levensduur eenvoudig uit elkaar te halen zodat ze inzetbaar zijn voor hergebruik. Een circulair gebouw zorgt voor maximale functionaliteit in gebruik en levensduur. Er zijn remontabele bouwtechnieken toegepast en de leveranciers in de keten gebruiken 100% recyclebare grondstoffen.

De sporthal is in twee bouwlagen gebouwd, met onderin de plint ruimte voor kleedruimtes en een kantine. Bovenin kan de sportzaal opgedeeld worden in twee ruimtes. Door de hoogwaardige schil van het gebouw kan worden volstaan met een verwarmingssysteem dat gebruik maakt van water met een lage temperatuur. Dit ‘lauwe’ water (ca. 40°C) wordt opgewekt door een lucht-/water-warmtepomp. Op het dak van de sporthal zijn PV-panelen geplaatst om (een deel) van de elektriciteitsvraag van het gebouw op het eigen perceel te kunnen opwekken.

Architect

Lichtstad architecten

Type

Sporthal

Oplevering

2022

Locatie

Maxisweg, Muiden

Contact met Rots Bouw

Meer weten over onze manier van bouwen of onze ideeën om je project aan te pakken? We gaan graag met je om tafel.

Ik ga elke ochtend fluitend naar m’n werk!