Project lopend

Nieuwbouw Kompaan College in Vorden

We bouwen aan het nieuwe Kompaan College in Vorden. Een onderscheidende en toekomstbestendige school voor VMBO-onderwijs.

Overzicht

Omvang

4.235 m2 BVO

Architect

DAT Architecten

Type

Nieuwbouw onderwijsgebouw

Locatie

Almenseweg 25 in Vorden

Met de nieuwbouw van het Kompaan College aan de Almenseweg in Vorden gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Het huidige gebouw van Het Kompaan aan ’t Hoge is verouderd en niet geschikt voor het nieuwe en eigentijdse onderwijsconcept dat de school heeft ontwikkeld. Dit maakt nieuwbouw noodzakelijk.

Nieuwbouw met aansluiting op een eigentijds onderwijsconcept

Het onderwijsgebouw heeft een ontwerp dat mooi in de landelijke omgeving past en biedt de mogelijkheid voor eigentijds onderwijs. Met de komst van de nieuwbouw zijn straks de richtingen Dienstverlening en Producten, Horeca, Bakkerij en Recreatie én de richting Media, Vormgeving en ICT mogelijk. De locatie in Vorden ligt in een groene omgeving en zal ook in de groensector werkgelegenheid bieden.

De school biedt onderdak aan verschillende leerdomeinen en heeft een dynamische samenwerkingszone. De school kenmerkt zich door zichtbare en inspirerende praktijkomgevingen. Een aantal delen hebben een wisselende invulling, maar er zijn ook specifieke praktijkruimten, zoals salons en studio’s. Door de grote raampartijen komt er veel daglicht binnen en ontstaat er contact met de omgeving en met elkaar. Het is een gebouw waarbij je alles en iedereen kan zien. Want vanuit alle posities ontstaan er crossovers tussen de domeinen. Studenten ontwikkelen zich middels deze leerweg. Want de visie is dat zien bewegen, doet bewegen. Ook is het gebouw door de opdeling interessant voor eventuele nieuwe gebruikers en/of functies, mocht dat in de toekomst wenselijk zijn.

De realisatie van de school inclusief de coördinatie van de terreinwerkzaamheden liggen bij Rots Bouw.

Doe de VCA-check

Wanneer je werkzaamheden wilt uitvoeren bij dit project meld je dan eerst aan via onderstaande knop.