Project afgerond

Nieuwbouw IKC De Droomgaard Duiven

Aan de rand van het Droopark in Duiven bouwde Rots Bouw het Integraal Kindcentum De Droomgaard. Het ‘paviljoen in het groen’ biedt ruimte om binnen en buiten te leren en te spelen.

Paviljoen in het groen

In het nieuwe IKC bieden de onlangs gefuseerde basisscholen De Wiekslag en Wereldwijzer samen onderwijs. Ook kinderopvangorganisatie Puck&Co heeft hier een mooie plek. Omdat de nieuwe school naast een waterpartij ligt, heeft Factor Architecten het gebouw zo ontworpen dat het de uitstraling heeft van een ‘paviljoen in het groen’. De school heeft onder andere een natuurspeelplein, een boomgaard en een dakterras. Dit maakt spelen en leren zowel binnen en buiten mogelijk. Hier kunnen kinderen heerlijk bewegen. Alle ruimte voor bewegend leren. In het buitenatelier aan de noordzijde kunnen de kinderen tekenen en schilderen. Voor de kleinsten biedt het speelplein volop aanleidingen om voor fantasiespel en bewegen.

Een natuurlijk karakter

De school heeft een open karakter. Verschillende ruimtes in het IKC staan met elkaar in verbinding. Ook binnen wordt de groene omgeving van het Droopark doorgezet. Het volledige IKC wordt voorzien van lichtgroen pleisterwerk. De vrijhangende houten banden met ronde hoeken geven het kindcentrum een vriendelijk, licht karakter. De naturel houten Mahoni kozijnen die zowel in de puien van de gevel als binnen worden aangebracht, maken het natuurlijke karakter van het gebouw compleet. Het nieuwe gebouw voldoet aan de BENG-eisen en aan Frisse Scholen klasse B 2021.

Omvang

1.550 m2

Architect

Factor Architecten

Type

Onderwijs

Oplevering

december 2023

Locatie

Goudhaanstraat 38 Duiven

Contact met Rots Bouw

Meer weten over onze manier van bouwen of onze ideeën om je project aan te pakken? We gaan graag met je om tafel.

Ik ga elke ochtend fluitend naar m’n werk!