Project afgerond

Nieuwbouw en verbouw Het Rijks & Jorismavo Nijmegen

Met een afgewogen mix van verbouw, nieuwbouw en herinrichting werd de campus van VMBO Het Rijks en Jorismavo ingrijpend vernieuwd.

Complex project voor een campus met een duurzame insteek

Rots Bouw verzorgde de sloop van een aantal bouwdelen, de gedeeltelijke nieuwbouw van VMBO Het Rijks en de nieuwbouw van een pand met drie sportzalen. Daarnaast hebben we de nieuwbouw van Jorismavo en de herinrichting van het campusterrein gerealiseerd. De totale omvang van het project is circa 11.000 m² bruto vloeroppervlak, waarvan zo’n 7.000 m² verbouw en ongeveer 4.000 m² nieuwbouw.

De hele campus is ontworpen op basis van Frisse Scholen klasse B. Daarbij zijn vraaggestuurde ventilatie, ledverlichting en zonnepanelen gekoppeld aan een PV-installatie toegepast. De sporthal kreeg een eigen HT-warmtepomp voor warmwatervoorziening. Omdat de sporthal al eerder in gebruik werd genomen, kreeg de routing op het bouwterrein in de laatste bouwfase speciale aandacht. Rots Bouw was ook verantwoordelijk voor de engineering van het TO naar het UO voor de bouwkundige en installatietechnische onderdelen. Omdat het complex middenin een woonwijk ligt, hebben we de geluidshinder en extra verkeersdruk samen met de buurt goed afgestemd.

Architect

MECANOO architecten

Type

School

Oplevering

2020

Locatie

Goffertweg 20, 6532 AA Nijmegen

Contact met Rots Bouw

Meer weten over onze manier van bouwen of onze ideeën om je project aan te pakken? We gaan graag met je om tafel.

0543 – 495010
werkenbij@rotsbouw.nl

Ik ga elke ochtend fluitend naar m’n werk!