Project lopend

10 nieuwe appartementen met gedeelde faciliteiten – CPO Toekomstmuziek Nijmegen

Op een prominente locatie in Nijmegen, in de groene omgeving van buurtschap Hees, start Rots Bouw met de realisatie van 10 woningen. Dit project wordt gerealiseerd via een bijzonder initiatief, namelijk Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Overzicht

Omvang

10 wooneenheden

Architect

KdV Architectuur

Type

Woningbouw

Locatie

Kerkstraat 5 Nijmegen

Bij een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen woning. In samenwerking met de KdV Architectuur en BIEB hebben zij een appartementencomplex ontwikkeld op een kavel van 3.000 m2. Duurzaamheid en geborgenheid staan hier centraal. Dankzij deze gezamenlijke aanpak wordt woonkwaliteit gegarandeerd; de bewoners hebben hun specifieke woonwensen kunnen verenigen in een gedeelde woonvisie, met aandacht voor duurzaamheid, architectuur en gemeenschapszin. Het complex heeft 3 woonlagen en biedt ruimte aan 10 privé-wooneenheden en diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een ontmoetingsruimte en 2 logeerkamers.

Wonen met een visie; omzien naar elkaar

Op de begane grond en de eerste verdieping bevinden zich tweemaal 4 appartementen. Op de bovenste verdieping zijn 2 ruimere appartementen met een vide te vinden, samen met 2 gastenverblijven en de gezamenlijk wasruimte. De woningen worden duurzaam en onderhoudsarm gebouwd, zijn levensloopbestendig en energiezuinig.

De toekomstige bewoners hebben een duidelijke visie op wonen. Het idee is om respectvol samen te leven, met goed nabuurschap en passende hulp waar nodig. Wonen met een groep gelijkgestemden, variërend in leeftijd waarin iedereen een eigen plek heeft, maar waarin mer er kan zijn voor elkaar. Voor de kopers zijn er verschillende opties mogelijk. Rots Bouw begeleidt de kopers bij het maken van hun woonwensen. Het omliggende terrein wordt omgetoverd tot een uitnodigende leefomgeving met een mix van privéruimtes en gezamenlijke voorzieningen.

Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2024.

Doe de VCA-check

Wanneer je werkzaamheden wilt uitvoeren bij dit project meld je dan eerst aan via onderstaande knop.

Wij werken samen met