Hoogste punt bereikt Kandinsky College fase 3

Samen bouwen we aan toekomstgericht en inclusief onderwijs

Vandaag bereikten we een mooie mijlpaal in ons project Kandinsky fase 3: het hoogste punt in de bouw! Samen met de betrokken partijen hebben we dit moment gevierd. Na de inspirerende woorden van Joris Bovy, rector van het Kandinsky College, en Egbert-Jan Rots, directeur bij Rots Bouw, zijn er symbolisch drie vlaggen gehesen op het dak van het Kandinsky College. Dit moment werd ook bijgewoond door medewerkers en leerlingen van De Monnikskap en Stichting Liz. Zij verhuizen straks naar deze locatie. Na de officiële handeling was het tijd voor een drankje en de patatkraam stond klaar met een lekkere hap. De leerlingen van het Kandinsky College namen vol enthousiasme de toekomstige leerlingen mee voor een rondleiding door het huidige gebouw.

De nieuwe vleugel

De bouw van fase 3 van Het Kandinsky College bestaat uit een uitbreiding van 1.350 m2 van het schoolgebouw en biedt straks huisvesting aan De Monnikskap en Stichting Liz. Dit is niet zomaar een school; het is een unieke plek waar leerlingen met een beperking of chronische ziekte de mogelijkheid krijgen om onderwijs te volgen op maat. De leerlingen van De Monnikskap met een beperking of chronische ziekte kunnen een regulier havo- of vwo-diploma behalen. Stichting Liz is een instelling die op Kandinsky een Voortgezet Onderwijs Dagbehandelingsgroep aanbiedt voor kinderen met een meervoudige handicap. Dit is een ultiem voorbeeld van inclusief onderwijs. De nieuwe vleugel bied alle benodigde faciliteiten voor de leerlingen.

De top bereikt

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe vleugel op de locatie aan de Malderburchtstraat. In december is de fundering gelegd en in januari is het stalen frame gebouwd. Inmiddels is het hoogste punt bereikt. Met een vliegende start en een fijne samenwerking van alle betrokken partijen hebben we deze prestatie kunnen realiseren. Samen bouwen wij aan een toekomstgericht en inclusief onderwijs.