Project afgerond
Transformatie tot een duurzaam en circulair schoolgebouw
Het uit 1995 daterende schoolgebouw omvatte zo’n 12.500 m² bruto vloeroppervlak. In opdracht van de Christelijk Onderwijs Groep (COG) werd het gebouw gestript tot op de betonnen draagconstructie, weer opgebouwd en uitgebreid tot een energieneutraal gebouw met ongeveer 14.800 m² bruto vloeroppervlak. Een nieuw en duurzame onderwijshuisvesting met een fijn en gezond binnenklimaat voor studenten en medewerkers.
Een energieneutraal gebouw
Het uit 1995 daterende schoolgebouw omvatte zo’n 12.500 m² bruto vloeroppervlak. Het werd gestript tot op de betonnen draagconstructie, weer opgebouwd en uitgebreid tot een energieneutraal gebouw met ongeveer 14.800 m² bruto vloeroppervlak. Het oude hoofdgebouw had drie zijvleugels, waartussen tientallen auto’s geparkeerd stonden. De parkeerplekken hebben plaats gemaakt voor extra onderwijsruimtes, een ruim, daglichtrijk atrium en een groene binnentuin. De vleugels aan de uiteinden zijn aan elkaar verbonden. Hierdoor zijn een nieuwe, logische looproutes ontstaan en is het schoolgebouw een meer natuurlijk geheel. In het ontwerp is ook rekening gehouden met een groep kwetsbare studenten, die behoefte hebben aan een prikkelarme en veilige omgeving.
Cepezed heeft het bouwkundig/architectonisch ontwerp gemaakt, Deern was verantwoordelijk voor het installatietechnisch ontwerp en het constructieontwerp is gemaakt door Zonneveld. ITN Techniek verzorgde de installatietechniek.