Profiel

Profiel2019-02-21T10:06:57+00:00

De geschiedenis van Rots Bouw gaat terug tot 1877. In dat jaar liet Derk Aalbert Rots zich in het Handelsregister inschrijven als metselaar. De onderneming wordt inmiddels geleid door de 5e generatie.


Hoofdaannemer

In de 70-er jaren groeide het metselbedrijf langzaam uit tot algemeen bouwbedrijf. Naast metsel- en timmerwerken werden ook werken uitgevoerd in hoofdaanneming, waarbij Rots Bouw ook verantwoordelijk was voor de werkzaamheden van de onderaannemers en installateurs. Vanaf deze periode kwamen ook timmerlieden in dienst.

Besloten Vennootschap

In het begin van de 80-er jaren werd in de Achterhoek weinig bouwvolume aangeboden en maakte Rots Bouw een moeilijke periode door. Samen met het personeel werd besloten om, naast andere projecten, ook weer alleen metselwerk in onderaanneming uit te voeren voor grotere aannemers in het westen van het land. In 1997 werd Rots Bouw een besloten vennootschap, opgenomen in een holdingstructuur.

Professioneel bedrijfskantoor

In de jaren 90 groeide Rots Bouw tot een middelgrote bouwonderneming met een modern bedrijfskantoor. De professionalisering zette zich verder door met de implementatie van een kwaliteitssysteem, het splitsen van de B.V.-structuur en het betrekken van een nieuw kantoor op een bedrijventerrein in Aalten. Met behulp van moderne technieken bereiden we op dit bedrijfsbureau onze bouwprojecten voor.

Regionale spreiding

Sinds 2004 is de vijfde generatie Rots eigenaar van Rots Bouw. De groei van de voorgaande jaren werd doorgezet met onder andere de overname van Timmer- en aannemersbedrijf Bodd B.V. en aannemersbedrijf Welman, beide gevestigd in Zevenaar. Op dit moment is Rots Bouw is een regionaal opererende bouwer met circa 45 medewerkers en een gemiddelde jaaromzet van ongeveer 30 miljoen euro.