Vandaag hebben de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Antea Groep en Rots Bouw de handtekeningen gezet voor de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum. Het gebouw, dat bescheiden, “Het Landhuis” wordt genoemd, komt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Rots Bouw zal dit nieuwe architectonisch vormgegeven bezoekerscentrum gaan bouwen. Het wordt een prachtig, in de natuurlijke omgeving passend gebouw met ronde en natuurlijke vormen.

Er komt een groot bezoekersrestaurant in en verschillende conferentiezalen. Het gebouw gaat een centrale rol vervullen voor het park om op een moderne manier meer bezoekers te verwelkomen. De afwerking kent hoogwaardige natuurlijke materialen zoals eikenhout, gekleurd aluminium en baksteen. Natuurlijk krijgt het gebouw moderne installaties en is het voorzien van een eigen warmtepomp. Rots Bouw sluit hiermee een succesvol jubileumjaar in stijl af. Het bouwbedrijf bestaat inmiddels 140 jaar en wordt geleid door de vijfde generatie.

Egbert-Jan Rots is trots op dit nieuwe project; “Met dit prachtige project kunnen we ons vakmanschap en de kunst van het organiseren van een bouwproject op een mooie manier aan de Nederlandse en internationale bezoekers van dit mooie park laten zien. Het park staat bekend om de combinatie van ruige natuur, moderne kunst in het Kröller-Müller museum en bijzondere architectuur zoals het Jachthuis van Berlage. Het is een eer voor ons om op deze historische plek een bijdrage te mogen leveren.”

In de zomer van 2019 gaat het nieuwe bezoekerscentrum open voor het publiek.

In de Cobouw van 09-01-2018 stond hierover het volgende artikel:

DEEL DIT ARTIKEL